SÅ er det høst tid og for dem der har plantet Squash betyder det ofte at kreativiteten kommer på prøve. Udover de mange mange mulighedder for at laver middags retter så må man ikke glemme KAGE for når det kommer til kage så er Squashkage bare noget af det bedste i denne sæson, men det kræver at den er lavet helt rigtigt og i mit liv er der kun én Squash kage der har været den helt rigtige 🙂

Denne opskrift er en jeg har arvet af en gammen bekendt som jeg desværre mistede som barn, men hun betød rigtig meget for mig og hun var den første vegetar jeg husker at have kendt og hun introducerede mig til mange ting især indenfor grøntsags basseret kulinariske udfoldelser og en af tingene var denne Squash kage som jeg elskede så meget at min mor heldigvis bad om at få opskriften og det har simpelthen været den  skønneste måde at huske hende på når vi hvert efterår kunne spise os totalt mætte i Birgits Vidunderlige Squash kage… Nå men her kommer den… (billeder kommer måske senere, men det er sjældent jeg når at tage nogen)

 

Dej til en springform eller et mellemstort indfastfad.

For at være ærlig laver jeg altid en dobbelt portion og så er der til en hel bradepande, og denne kage bliver kun bedre af at stå nogle dage eller efter en tur i fryseren.

 

Tørt:

5 dl Mel

3 dl Sukker – her bruger jeg gerne palmesukker eller for en total sund udgave daddel sukker, men det kan være svært at finde.

2½ dl Hakket nødder – her plejer jeg at bruge hovedsageligt valnødder, for det er sådan jeg husker den og det er LÆKKERT, men alle slags nødder kan bruges og op til ½ dl kokosmel.

1 tsk salt

1/4 tsk Bagepulver

2 tsk Natron

2 tsk vanillie sukker eller 1 tsk vanilie pulver

2 tsk Kanel

 

Vådt:

7 dl Squash groft revet med skal, og Ja der skal SÅ meget i og det er noget af det der gør den mega lækker.

2½ dl Olie

3 æg

 

Sådan gør du:

Tænd ovnen på 200 grader og enten smør formen eller kom bagepapir i bunden af din bradepande.

Bland de tørre ingredienser i en skål til de er ens artet blanding og stil dem til sidden. Riv squash og mål af i en STOR skål og tilføj resten af de våde ting, bland dem grundigt sammen. Til sidst hælder du de tørre ingredienser i de våde og blander grundigt, men ikke for længe, når det er en ensartet masse hældes det i formen og bages ved 200 grader i ca. 1 time, men husk at tjekke den med en strikkepind, tandstik, spagetti el.li. den er klar når der ikke længere er noget der klister fast.

Lad kage køle helt af inden den serveres og så er det ellers bare at nyde den med venner og familie.

Velbekomme

Kærligst Marie