Som de fleste gode ting, opstod disse pandekage lidt ved et uheld. Min datter og jeg har i noget tid lavet nogle pandekager med havregryn, plantemælk  og banan, men da jeg en dag stod uden bananer og et barn der meget gerne ville have pandekager var jeg nød til at tænke lidt kreativt.

I plante baseret mad er det normalt at man erstatter æg med et “flax-egg” som er hørfrømel rørt ud i vand, efter nogle minutter er det helt gele agtigt og kan bruges som et binde middel. I den opskrift vi brugte før var det bananen der virkede som binde middel og jeg tænkte det var et forsøg værd at prøve med et “hør-æg” og minsandten om det ikke var en succes, de var nemmere at arbejde med, smagte mere som “rigtige” pandekager eller så meget som en opskrift baseret på havregryn nu kan og så mætter de bare super godt så der skal ikke så mange til.

 

Til 2 pers – 4 pandekager

Havre power pandekager:

2 dl Havregryn

1 spsk hørfrømel

1.5 dl plante mælk (her er brugt rismælk, men alle slags plante mælk kan bruges, evt vand – bruger du en “tykkere” mælk som fx.  mandelmælk skal der lidt mere i)

 

Anbefales, men kan undlades:

2 dadler

1 tsk vaniliepulver

en knivspids kanel

en knivspids salt.

(for en ekstra luftig pandekage kan man tilføje 1tsk bagepulver)

 

til stegning:

Olie, kan ikke undlades.

 

DSC_0294

Her kan du se alle de ting du skal bruge.. Jeg var så heldig at jeg fik en NutriBullet i julegave og jeg elsker den fine lille maskine for den blender bare alt super godt, men hvis du ikke har sådan en er jeg sikker på en alm. blender virker ganske fint.

DSC_0295 DSC_0297

Hørfrømel kan vist nok købes færdig malet, men hvis du som jeg alligevel har hørfrø liggende, kan man med fordel blende sin mel selv. Jeg laver gerne en stor portion og gemmer resten i et glas med låg til resten af ugen.

 

 

DSC_0299 DSC_0300 DSC_0301

Alle ingredienserne ink de valgfrie (Hvis man ønsker dem) kommes i blenderen og blendes til en jævn masse. en af fordelene ved denne opskrift er at hørfrømelen først tykner efter nogle minutter, hvilket giver blender bedre mulighed for at k’re det jævnt og man undgår derfor at den står og hakker i det og “sætter rundt”.

DSC_0303

Lad dejen hvile mens panden varmer op, og brug en lille klat olie til hver pandekage.

 

DSC_0306 DSC_0309Lav små “American style” pandekager og lad dem stege temmelig længe inden du forsøger at vende dem, de skal have lidt mere end man tror og hvis ikke de får nok får du lov at opleve glæden ved “scrambled pancakes” som i alt sin simpelhed er pandekage smadder, det smager godt, men er ikke så nemt at stable 😉
DSC_0308

Som du kan se har denne pandekage lidt rynker og det er fordi de er lidt bløde i midten og mans skal derfor vende dem lidt nænsomt. til gengæld når de har kølet en lille smule holder de formen vildt godt og jeg har overvejet om man kunne bruge dem som en Blinis hvis man undlader det søde, måske du vil prøve og melde tilbage hvordan det bliver 🙂

 

DSC_0310

 

Sidst men ikke mindst anretter man hele herligheden og kan nu i autentisk Amerikansk stil overhælde dem med Sirup og hvis man vil en anelse mere igen med sukker kan man jo bruge kokospalme sirup eller bær hvis man er til det friske og lette, vi havde dog ingen lækre bær og måtte klare os med sirup 😛

Jeg håber du vil nyde disse lækre pandekager lige så meget som vi gør, de er så nemme, sunde og lækre at vi får dem min 3 dage om ugen til morgen mad for tiden, så det er bestemt noget man kan lave selv om man ikke har så meget tid..

Rigtig god fornøjelse og velbekomme..

Kærligst Marie (og Josephine)

DSC_0304