josephineskage

Kagen fra min datters 4 års fødelsedag!

mors-kage

Kagen Fra min mors 60 års sommerfest, som jeg fik lov at lave maden til og den var plantebasseret.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nogle gange er Kage bare det eneste der skal til for at sætte prikken over i’et til en fest eller bare på en onsdag eftermiddag og ofte er det bare lige en Chokoladekage der skal til og når det er tilfældet er det jo kun SKØNT når det er nemt, til at gå til og man kan regne med at resultatet sidder lige i skabet hver gang.. Og her er der simpelthen opskriften på en Chokoladekage der kan lige dét. Da jeg lavede den første gang tænkte jeg det måtte være en ener, men nu har jeg lavet den mange gange og den er lige fantastisk hver gang og er min 100% “go too”-kage, selv når jeg tænker “jeg orker ikke bage kage” er der bare ikke en undskyldning for ikke alligevel at lave denne, for SÅ nem er den..

 

Opskrift på ca 12 muffins el. en mellemstor springform.

De tørre ting:

2,5 dl Mel

2 dl Sukker – her bruger jeg kokospalme sukker, sucant, rapidura eller anden form for “så lidt bearbejdet som muligt”-sukker, jeg har endnu ikke prøvet daddelsukker, men det er planen.

1 dl Kakao

1 tsk Natron

½ tsk Salt

Revet skal af en appelsin, dette er ikke et must, men det gør klart en KÆMPE og lækker forskel.

 

Det våde:

2 dl Kold Kaffe el. juice – Vi har tit kold kaffe stående fra dagen før, så det er ofte det jeg bruger, men man kan også sagtens bruge æble el. appelsin juice.

1 dl Olie smagløs, her bruger jeg gerne en billig raps olie bare fordi smag er vigtigere for mig når det kommer til kage end alle de andre grund jeg normalt vælger koldpresset og Øko

1,5 spsk Æblecider eddike eller klar eddike

1 spsk Vanilie ekstrakt eller 2 tsk pulver

 

Sådan gør du:

Tænd ovnen på 180 grader og gør formen(e) klar.

Bland de tørre ingredienser i en stor skål. Bland de våde ingredienser i en kande eller lilleskål. Hæld de våde ingredienser i de tørre og bland dem hurtigt til en ensartet masse. Hæld dejen i din springform eller fyld dine muffins forme 2/3 af vejen og stil så kagen i oven. uanset hvilken form du har valgt skal den bage Ca. 16-18min, men tjek altid med en strikkepind, tandstik el. en spagetti ved at stikken den ned i midten af kagen og kommer den op uden klister (tørre krummer er ok)  så er den færdig. Denne kage er lækker lun evt. med is, men den bliver kun mere intens og lækker af at stå og er derfor også perfect til fest kage da den kan laves i forvejen og tilmed fryses ned til senere brug. Kagen kan pyntes med alt hvad man nu har, men jeg bruger mest bare friske bær da det er lækkert og giver en fin kontrast til den mørke kage, på billedet af Josephines kage har jeg smurt den med smeltet chokolade og drysset den med frysetørret jordbærpulver som også blev virkelig lækkert 🙂

God fornøjelse og Velbekomme 😀

Kærligst Marie.