Det er aften og lige inden jeg skal til at i seng griber jeg efter min gode venner papir og blyant. Vi har brugt meget tid sammen og vi har været gennem både glade og triste stunder.

På det seneste har vi fået os et aften ritual der går ud på at jeg skriver min tanker og ambitioner for næste dag ned og laver en ønske to-do liste. Dem kender de fleste af os, også selv om vi ikke er klar over det, det er nemlig den slags liste hvor vi skriver alle de ting ned vi i en verden hvor dage har tusinde timer og kroppen har uendelig overskud og energi sagtens skal klare, selv om vi i virkeligheden godt ved at hvis vi er heldige kan vi klare en tredjedel.
Jeg stopper ikke her, for tricket til vores kærlige ritual er at jeg så luger ud i listen og vælger den tredjedel jeg selv føler er vigtigst. Når det er gjort oplever jeg at jeg kan gå i seng med ro i sind, for alle de tanker der normalt flyver rundt med “ååh jeg skal også huske” og “jeg håber jeg kan nå” ikke er nødvendige for den del af mig der længdes efter en følelse af kontrol er blevet tidfrelsstilet nu da det hele er planlagt og aftalt på forhånd.

Jeg deler dette fordi jeg er på vej i seng og skal til at lave min liste og jeg kom i tanke om hvor meget mindre stresset jeg har følt mig sidden jeg begyndte at gøre dette, jeg er meget mere udhvilet, har væsentligt nemmere ved at falde i søvn og jeg vågner som oftest med et smil på læben for jeg ved at jeg ikke skal tage stilling til noget som helst den første del af min dag og jeg har en følelse af at resten af dagen glider meget lettere. Det gør også at jeg letter kan acceptere de dage der Slet ikke går som planlagt fordi jeg for en gangs skyld føler jeg er “foran” i stedet for at halte bagefter i mit eget liv.

Så god nat og sov rigtig godt, det ved jeg ihvertfald jeg kommer til.

Kærligst

Marie